Fare İlaçlama

Fare İlaçlama

Fare İlaçlama

Böcek İlaçlama Hakkında Tercih Edilecek Firmalar

 

Evlerde, iş yerlerinde ve bahçeler haşereler çok büyük bir sorun teşkil eder. Bu sorunu çözmek sadece böcek ilaçlama firmaları tarafından sağlanır. Kendi imkanlarımız ile hamam ve kalorifer böceklerinden tam anlamıyla kurtulmak neredeyse imkansızdır.

 

Hamam böceği ve kalorifer böcekleri yaz aylarında özellikle çok çabuk üreyebiliyor. Bu bağlamda hamam böceği ilaçlama ve kalorifer böceği ilaçlama yöntemleri ile bu sorundan kurtulmak mümkün oluyor. Böcek ilaçlama firmaları haşereleri yok etmek adına kokulu ilaçlama, kokusuz ilaçlama, jel ilaçlama ve duruma göre fare ilaçlama yöntemlerini kullanıyorlar.

 

KOKULU İLAÇLAMA YÖNTEMİ

 

Kokulu ilaçlama haşerelerin yok olmasında etkili bir yöntemdir. Püskürtme sistemi ile gerçekleşir.

Likit haşerelerin bulunduğu alanlara püskürtülerek kalıcı bir çözüm sağlar. Haşereler öldükten sonra bile yumurta bırakırlar. Püskürtülen likit larvaların üzerine yapışır ve yok olmasını sağlar.

 

Kokulu ilaçlama yapılan alana en az 6 saat girilmemelidir. İlaçlama yaparken mutlaka maske takılmalıdır.

 

KOKUSUZ İLAÇLAMA YÖNTEMİ

 

Kokusuz ilaçlama da kokulu ilaçlama yöntemi gibi ilaçlama yapılır. Tek fark ilacın kokusuz olmasıdır. Kokulu ve kokusuz ilaçlar insan sağlığı için tehlikelidir. Zirai mühendislerin kontrolü ile yapılmalıdır.

 

JEL İLAÇLAMA YÖNTEMİ

 

Jel ile ilaçlama yöntemi haşereler için çok etkili yöntemlerden bir tanesidir. Jel aslında yem işlevi görür. Haşerelerin yaşam alanına yakın yerlere konulup yenmesi sağlanır. Haşere yemi yedikten sonra yuvasına hemen ölmez. Çünkü su içmesi gerekir. Su ile karışan zehir kısa süre içerisinde haşereyi öldürür. Bu arada jel yemi ölmeden öce yiten haşere yuvasına dışkı bırakır. Diğer haşereler bu dışkı ile temas ederek onlarda ölür. Bu şekilde zincirleme bir etki olur.

 

FARE İLAÇLAMA YÖNTEMİ

 

Bu yöntem başka bir davetsiz misafir olan fareler için geçerlidir. Ama diğer haşerelerinde ölmesine sebep olur. Bu ilaçlamada istasyon yöntemi ile ilaçlama yapılır. Çünkü fareler bulunduğu yerin her yerini dolaşarak mikrop saçar ve eşyaları kemirerek yaşar.

 

Bu ilaçlama sayesinde ilaca maruz kalan fare oksijen alamaz ve sinir sistemi bozularak ölür. Diğer haşereler ise bu leş ile beslendikleri zaman onlarda zehirlenerek yok olur.