Yetişkinler beslenmezler sadece ürerler. Dişiler yumurtalarını tahtadaki boşluklara veya uygunsa tahta içindeki eski boşluklara bırakırlar. Yumurtalar birkaç hafta kuluçkada bekler ve her birinden 1 mm uzunluğunda, krem rengi, C şeklinde larvalar çıkar. Larvaların çıkabilmesi için 3 veya 4 yıl geçmelidir, takip etme yetenekleri vardır bazıları otla bazıları ise kırık tahta parçaları ile beslenirler
Tahta kurusu yumurtlama yöntemi ile çoğalır. Erkek tahta kurusu dişiyi ayırt edemez. Bu yüzden tahtakurusunda çift cinsiyet görülebilir. Tahta kurusu yumurtalarını yatak, kanepe altlarına, kanepe, koltuk dikişlerine bırakır. Tahta kurusunun bıraktığı yumurtalar uygun ortam ve sıcaklıkta açılır, yavrular çıkar.
Tahtakurusunun bilinen 75 türü bulunur. En çok rastlanan tahtakurusu (cimex Lectularius) Orta Afrika’da görülen Cimex rotundadus türüTahta kurusu nasıl beslenir? Tahta kurusu kan emerek yaşar. Gece olduğunda ortaya çıkar ve insanların kanını emer. Ağzından çıkardığı hortumu ile derinin hassas yerinden girer, ağzından salgıladığı sıvı kanın pıhtılaşmasını önler. Bu sıvı dokuları da uyuşturduğundan insanlar tahtakurusunun ısırdığını anlamaz. Kendi ağırlığını 4-5 katı kan emen tahta kurusu emdiği kanı zor hazmeder.